- Kuhinja: Italijanska
- Težina: Lagano
-
Priprema30 min
-
Kuhanje90 min
-
Broj osoba8
Sastojci
Koraci
Meso: U dubokoj tavi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati luk, bijeli luk, celer, mrkvu, ružmarin i majčinu dušicu. Pržiti 2-3 minute.
Dodati mljeveno meso i pržiti još 3-4 minute uz često miješanje.
Dodati paradajz pastu i pržiti 1-2 minute.
Dodati vodu, paradajz, 1 malu kašiku soli, 1/4 male kašike bibera. Izmiješati.
Nakon što zavri poklopiti i kahati na niskoj temperaturi 30 minuta.
Skinuti s kola, dodati peršun, izmiješati i ostaviti po strani.
Bechamel: U šerpi otopiti maslac.
Dodati brašno. Kuhati miješajući dok ne dobijete gustu pastu.
Miješajući dodavati mlijeko iz više puta.
Kada dobijete gust sos, skinuti s kola.
Dodati muškatni oraščić, 1/4 male kašike soli, 1/4 male kašike bibera i parmezan. Izmiješati.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Redanje: Podmazati pekač 36 x 28 cm.
Poredati kore lazanja tako da je dno pokriveno.
Dodati 1/3 mljevenog mesa, 1/4 bechamel sosa i 1/4 mozzarelle. Poredati drugi sloj lazanja.
Postupak ponoviti još 2 puta.
Preliti preostalim bachamel sosom i mozzarellom.
Pokriti papirom za pečenje i aluminijskom folijom.
Peći 30 minuta.
Otkriti i peći još 20-30 minuta.
Sačekati 30 minuta da se ohladi i poslužiti. Prijatno!
-
- celer
- coolinarika lazanje s mljevenim mesom
- iftar
- jelo s mljevenim mesom
- kako napraviti lazanje s mljevenim mesom
- kako se prave lazanje sa mljevenim mesom
- lazanje
- lazanje od mljevenog mesa
- lazanje priprema
- lazanje recept sa mljevenim mesom
- lazanje recepti sa mljevenim mesom
- lazanje s mesom
- lazanje s mljevenim mesom
- lazanje sa fasiranim mesom recept
- lazanje sa mljevenim mesom
- lazanje sastojci
- mljeveno meso
- mljeveno meso recept
- mrkva
- najbolje lazanje
- najbolje lazanje recept
- priprema lazanja sa mljevenim mesom
- priprema lazanje sa mljevenim mesom
- ramazanski iftari
- recept lazanje s mljevenim mesom
- recept za lazanje sa mljevenim mesom
- recept za lazanje sa mljevenim mesom i sirom
- recepti sa korama za lazanje
- ružmarin
- sastojci za lazanje
- sos za lazanje
- zapečena tjestenina sa mljevenim mesom
Lazanje s mljevenim mesom
Sastojci
Follow The Directions
Meso: U dubokoj tavi zagrijati maslinovo ulje.
Dodati luk, bijeli luk, celer, mrkvu, ružmarin i majčinu dušicu. Pržiti 2-3 minute.
Dodati mljeveno meso i pržiti još 3-4 minute uz često miješanje.
Dodati paradajz pastu i pržiti 1-2 minute.
Dodati vodu, paradajz, 1 malu kašiku soli, 1/4 male kašike bibera. Izmiješati.
Nakon što zavri poklopiti i kahati na niskoj temperaturi 30 minuta.
Skinuti s kola, dodati peršun, izmiješati i ostaviti po strani.
Bechamel: U šerpi otopiti maslac.
Dodati brašno. Kuhati miješajući dok ne dobijete gustu pastu.
Miješajući dodavati mlijeko iz više puta.
Kada dobijete gust sos, skinuti s kola.
Dodati muškatni oraščić, 1/4 male kašike soli, 1/4 male kašike bibera i parmezan. Izmiješati.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Redanje: Podmazati pekač 36 x 28 cm.
Poredati kore lazanja tako da je dno pokriveno.
Dodati 1/3 mljevenog mesa, 1/4 bechamel sosa i 1/4 mozzarelle. Poredati drugi sloj lazanja.
Postupak ponoviti još 2 puta.
Preliti preostalim bachamel sosom i mozzarellom.
Pokriti papirom za pečenje i aluminijskom folijom.
Peći 30 minuta.
Otkriti i peći još 20-30 minuta.
Sačekati 30 minuta da se ohladi i poslužiti. Prijatno!
Ocijeni